Valpar

Att föda upp hundar är inte någon tillfällig uppgift. Det kan vara mycket givande och underbart om du förstår vad ansvar är. Innan du bestämmer dig för att föda upp valpar, finns det några beslut som du bör ta. Du bör också överväga ansvaret och förberedelsen.

Gör research

Innan du kan avgöra om du är redo och om du passar för att korsa hundar, måste du först göra research. Detta kommer att hjälpa dig att förstå vad processen innebär och vad du måste göra. Läs böcker skrivna av väl kända uppfödare och veterinärer. Prata med en veterinär om uppfödningens fördelar och nackdelar. Kontakta andra seriösa uppfödare gällande de verkliga aspekterna inom hundaveln.

Gör det av rätt anledningar.

Det enda ansvariga skälet för uppfödning av hundar grundar sig på tidigare erfarenheter och forskning. Om du har tillbringat de senaste två eller flera åren av ditt liv för att träna din hund, för att arbeta med den och deltagit i tävlingar med den, är du en bra kandidat för hundavel. För att föda upp friska valpar med bra egenskaper krävs det mycket arbete och forskning.

  • Du bör inte föda upp hundar bara för att sälja dem som husdjur till okritiska köpare! Det är varken ett givande eller ett ansvarsfullt sätt. Ta ansvar och bidra inte till en överbefolkning av sällskapsdjur!
  • Att korsa hundar på ett bra och ansvarsfullt sätt kräver mycket tid och investeringar.