Hundleksaker

Leksaker roar inte bara din hund, det kan också förbättra dess munhälsa, hjälpa hunden att hålla sig aktiv och att undvika stress. Det finns leksaker för alla tillfällen som din hund behöver för att ha kul med dig eller när du är borta.

Leksaker för hundar kan vara tillverkade i flera typer av material och för en rad ändamål. Relationen mellan dig och hunden förstärks genom lek. Detta gör hunden både aktiv och sysselsatt samt ökar dess förmåga att lösa olika problem.

Utomhus

Bollar, bollkastare, frisbees med mera är några exempel på leksaker som du och din hund kan använda er av när ni är utomhus.

Ben

Ben av olika typer är den perfekta leksaken för hundar som älskar att bita i saker och ting. Dessa hjälper också hunden att alltid hålla sina tänder rena.

Bitleksaker

Bitleksaker är mycket inriktade på hundens orala hälsa, de bidrar också till att minska stressen hos din hund när den är ensam hemma en lite längre tid.

Hemgjorda

Det är dock inte nödvändigt att spendera pengar för att ge våra husdjur intressanta leksaker. Att själv skapa hemma är enkelt, billigt och kräver inte så mycket tid. Du kan till exempel bygga en leksak med en tennisboll och en strumpa, en kastleksak med boll och snöre, en enkel och rolig matautomat och liknande.