Hundar spårar

Familjehundar

Av tradition eller vana är det vanligt att människor försöker komplettera hushållets harmoni genom att skaffa ett husdjur, bland dessa är nog hunden en favorit. Bland de vanligaste familjehundarna hittar vi, till exempel:

  • Labrador Retriever – En intelligent, stark och snäll ras som gör den till en favorit hos många människor.
  • Chihuahua – Dess storlek är dess främsta attraktion för många människor. Denna gör det möjligt att ta med dem överallt. Dess karaktär är dock något temperamentsfull.
  • Golden Retriever – En mycket lekfull, tillgiven och intelligent hundras, trots detta är de även utmärkta vakthundar, dock aldrig aggressiva.
  • Boxer – Även dessa anses sällskapshundar, är mycket rörliga och modiga, de är också lämpliga för dem som söker en trogen väktare.

Jakthundar

Jakthundar är de hundar som används för att hjälpa människor under jakt. Vanligtvis är jakthundar är indelade i tre huvudkategorier: drivande, apporterande och stående hundar. Bland de drivande hundarna återfinns, till exempel, stövare, drever och beagle. Exempel på apporterande hundar är Labrador Retriever och Golden retriever. Till grythundarna räknas olika typer av taxar och terrier.

Brukshundar

Dessa hundar utför ett specifikt arbete, de kan delas upp i olika grupper, till exempel tjänstehundar, vallhundar, vakthundar, draghundar etc. Några klara exempel på brukshundar är tysk schäfer, rottweiler, dobermann, border collie, siberian husky etc.