8473706-dogs-in-car

Alla hundägare har säkert någon gång haft hunden i bilen av en anledning eller annan och många har nog haft lite problem i denna avdelning. Detta beror på att många hundar inte riktigt klarar av bilresor så bra, men det går att göra processen enklare med några tips.

Till att börja med så borde man låta hunden få vänja sig vid att vara inne i bilen medan den står still. När bilen väl är igång är det bäst att inte låta hunden vara lös i bilen, detta kan man lätt lösa genom att använda en säkerhetssele. En sådan kan man införskaffa i de flesta djurbutiker, både på land och online.

Temperaturen är mest troligt något alla fått höra ett och annat om när det kommer till hundar och bilen. Eftersom inte hundar andas genom huden som vi gör är de betydligt mer känsliga för värme. När det är varmt ute ska man aldrig lämna hunden i en avstängd bil, temperaturen går snabbt upp och blir väldigt obehagligt för hundar. Alla som har suttit i en parkerad bil på sommaren vet ju hur detta känns, tänkt då att det är ännu värre för våra bästa vänner.

Hundar kan, precis som människor, även drabbas av åksjuka, som tur är finns det medicin för detta, för bästa resultatet kan man vända sin veterinär, de kan ge tips om vilken medicin man kan ge sin hund. Om ens hund tar någon annan medicin är det alltid bäst att höra med en veterinär först så att de båda medicinerna kan tas samtidigt. Det kan även hjälpa om hunden får titta ut genom fönstret under bilresan.

Följer man bara dessa enkla råd kan bilresan bli mycket smidigare och bekvämare för både hund och ägare.