miniature-doberman-toy-pinsher-puppy-dog

När man kommer hem med sin valp är det några saker som kan vara bra att förbereda och skaffa både för att vara praktiskt förberedd och för att hunden ska känna sig mer bekväm och trivas i sitt nya hem.

Det första man oftast tänker på är mat och vattenskål, tänk på att då valpar gärna tuggar sönder plastskålar så kan dessa vara bra att ha i rostfritt eller i keramik och gärna lite tyngre så de inte är så lätta att välta. En valp som börjar få nya tänder tuggar gärna på det den kan få tag på så olika tuggleksaker är bra att införskaffa men se till att de inte är farliga för hunden eller innehåller skadliga ämnen.

Även leksaker för aktivitet såsom bollar med rep, olika dragleksaker och frisbees är uppskattade att busa med. Ofta får man med sig lite mat av uppfödaren och det är bra att ge den samma mat som den har vant sig vid och senare blanda ut det med nytt foder allt eftersom.

Här följer en lista med bra saker att införskaffa till valpen:

  • En bra bädd där den kan känna sig trygg och sova, gärna flera om möjlighet finns på olika ställen i huset och en trappgrind eller ett kompostgaller så den inte tar sig in där den inte ska vara och skyddar valpen från olika faror.
  • En klosax,
  • Hundschampo och en borste eller kam för skötseln av din hund behövs också, det är även viktigt för att knyta an till din hund och påminner om dess mamma så ta en stund för päls och klo skötsel varje dag.
  • Koppel
  • Halsband
  • Bajspåsar för promenaderna måste också införskaffas.

Vill du komma lite billigare undan när det är mycket produkter som ska införskaffas så kolla in AlltidREA där hittar du bra rabatter till olika butiker online, bland annat butiker för husdjur som hundar som har lite olika tillbehör till din hund till bra priser. Sök på hund och du får upp de butiker som finns tillgängliga.

Sist med inte minst så se till att du skaffar en bra hundförsäkring samt att du vaccinerar och chippar din hund ifall olyckan är framme eller hunden springer bort. Glöm inte att registrera chippet och man kan med fördel även fästa en identitetsbricka i halsbandet med ditt namn och telefonnummer.