Hundmat

Vad är bra foder för din hund? Ja, den frågan är inte så lätt att svara på då det beror på vilken ras din hund är och hur mycket den rör på sig. Det enklaste är att kolla med den butik där du brukar handla ditt foder och kolla upp med dem vilket foder som skulle passa din hund bäst.

Hos din butik får du berätta hur din hund brukar motioneras och vilken ras det är. Det kan vara så att man får testa lite olika sorters foder för att se hur det fungerar. En del hundar kan behöva annat foder under kalla vintern och annat under sommarmånaderna. Rör sig hunden mycket så kanske den behöver ett annat sorts foder. Att köpa foder från en djurbutik av något slag brukar vara det bästa, de vet vilka foder som är bra för din hund.

En hund kan inte äta vad som helst utan det gäller att se till att de får den bästa och mest näringsriktigaste födan som är till för hundar. Samma sak gäller tilltugg och det som vi räknar som godis för hunden, köp ordentliga tuggben och annat hundgodis som är till för hundar. Visst kan rester vara fint att trycka ner i det foder som som man ger sin hund, men man bör veta vad som är ok och inte.